5 redenen om je administratie uit te besteden

administratiekantoor in Hoofddorp

Je administratie uitbesteden is voor veel mensen interessant, want het kost tijd. Daarnaast is boekhouden – en met name de ingewikkelde boekhoudprogramma’s – niet erg leuk. Of je nu ondernemer bent of particulier, iedereen heeft redenen om zijn of haar administratie uit te besteden.

Administratie uitbesteden

Toch zijn veel mensen nog huiverig om hun boekhouding uit te besteden. Ze zijn bang om het inzicht of grip op hun administratie te verliezen.

Gelukkig kan het via Administratief Gemak ook anders. Wij maken boekhouden makkelijk. Geen stapels papieren, geen verouderde pakketten en nooit meer onnodige fouten als gevolg van handmatig werk. Je besteedt je boekhouding uit aan ons, maar hebt zelf altijd realtime inzicht in jouw boekhouding.

AdministratieMaar waarom zou je de boekhouding uitbesteden?

#1 Het bespaart geld

Je kunt een fulltime werknemer inhuren, maar dat brengt een hoop extra kosten met zich mee. Van kantoorruimte en secundaire arbeidsvoorwaarden tot de administratieve kosten van werving en onboarding. Je administratie uitbesteden, betekent dat je een vast bedrag per maand betaalt. En dat is een stuk minder dan een fulltime werknemer!

Ben je particulier? Dan denk je misschien dat het uitbesteden van je administratie alleen maar geld kost, maar niets in minder waar. Bij een administratiekantoor is de foutmarge in de verwerking een stuk kleiner dan wanneer je het zelf doet.

#2 Het bespaart tijd

Er zitten nooit genoeg uren in een dag. De administratie is een klusje dat altijd blijft liggen en het is iets wat niemand écht graag doet. Daarnaast kost het ook gewoon een hoop tijd. Door de administratie uit te besteden bespaar je jezelf een hoop tijd. Zo kun jij je richten op specifieke taken die je leuk vindt of gewoon een dag vakantie opnemen!

Administratiekantoor Hoofddorp#3 Het geeft je focus

De meeste administratieve taken zijn tijdrovend zijn en vereisen aandacht. Aandacht die jij liever besteed aan andere dingen. Als je een bedrijf runt, of een druk huishouden, heb je het al druk genoeg. Door administratief uit te besteden, kun jij je focussen op dingen die je belangrijk(er) vindt.

#4 Meer flexibiliteit

Door je administratie uit te besteden, kun je je tijd flexibeler indelen. Zeker in het bedrijfsleven met hoog- en laagseizoenen is dat ontzettend handig. Je kunt administratie uitbesteden op momenten dat het druk is en de administratie ‘terugschalen’ als je het wat minder druk hebt.

#5 Gemoedsrust

Boekhouding, of administratie, kan een frustrerende klus zijn, zeker als je er niet in thuis bent. Een van de redenen om je administratie uit te besteden is om wat meer rust te krijgen. Als jouw gemoedsrust beter is, zit je lekkerder in je vel en zullen je andere werkzaamheden daar van profiteren.