Wat kost een boekhouder voor een Zzp’er?

Boekhouder in Hoofddorp

Als je gaat starten als zzp’er is – naast het hebben van klanten – een goede boekhouding erg belangrijk. Een goede boekhouding is de basis van je onderneming. Helaas is het voor de meeste ondernemers niet het leukste onderdeel van hun werk. Daarom kiezen veel zzp’ers er voor om de boekhouding uit te besteden. Zo is je boekhouding altijd op orde en hou je meer tijd over om te doen wat je leuk vindt: ondernemen. Maar wat zijn de kosten van een boekhouder voor een zzp’er?

Kosten boekhouder voor Zzp’ers

De kosten van een boekhouder voor een zzp’er verschilt per boekhouder en de diensten die worden aangeboden. De één werkt online, de ander fysiek. Sommige specialiseren zich op bepaalde gebieden, andere pakken alles beet. Uit onderzoek blijkt dat zzp’ers gemiddeld tussen de €80 en €150 per maand kwijt zijn voor hun boekhouding.

Tarieven Administratiefgemak

Bij ons kunt u terecht vanaf €69 per maand. Dit is ons starterspakket. Bij dit pakket doen we dagelijkse boekhouding, verzorgen van de BTW aangiften, het bespreken van de jaarcijfers en heb je toegang tot een app waarin je alles overzichtelijk kunt zien. Wanneer je behoefte hebt aan meer ondersteuning kun je een uitgebreider pakket nemen. In dit pakket krijg je onder andere inzicht in je financiën door rapportages die we online beschikbaar stellen en zijn er adviesuren inbegrepen. 

Welk pakket je ook kiest, het uitbesteden van boekhouding aan een professional is altijd een goede keuze als je zelf niet de juiste kennis of ervaring hebt. Geen idee welk pakket je het beste kunt kiezen of wat je precies nodig hebt? Neem dan gerust contact op voor advies. 

kosten van een boekhouder voor een zzp'er

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder kan allerlei zaken voor je doen. Wij doen de boekhouding online en dat betekent dat we jou op afstand van dienst kunnen zijn. Jouw boekhouding is hierdoor 24/7 inzichtelijk, het kost minder tijd en geld, je hebt geen overvolle mappen en kasten thuis staan en het is veilig. Ook kun je altijd alle vragen bij ons stellen.

Een boekhouder zorgt er samenvattend voor dat al jouw in- en uitkomsten worden verwerkt in een online systeem zodat je constant zicht hebt op je financiën. Op deze manier heb je een partner bij de hand die alles weet van wetten en regels over boekhouding. Dit kan veel voordelen opleveren.

Voordelen

De kosten van een boekhouder voor een zzp’er zijn te rechtvaardigen door de voordelen. Zo heeft een boekhouder verstand van boekhouding en alle regels en wetten. Op deze manier weet je zeker dat je financiën op orde zijn. Zo voorkom je dat je teveel belasting moet betalen of dat je teveel terugkrijgt. Een ander voordeel is dat je de boekhouding volledig uit handen kunt geven en hier zelf niet meer naar hoeft om te kijken.