Belastingaangifte ZZP – Hoe doe je dat? Voorkom deze fouten

Belasting Aangiften

Belastingaangifte ZZP. Ieder jaar breekt het moment weer aan dat je belastingaangifte moet doen. Voor je persoonlijke aangifte is het al lastig, maar als zzp’er is het nog moeilijker. De Belastingdienst vult een aantal zaken automatisch voor je in, maar je dient het wel zelf te controleren. Als zzp’er komen er nog een aantal andere zaken bij kijken. Wij bij Administratief Gemak helpen je graag bij het doen van je belastingaangifte.

Voorkom deze fout bij je belastingaangifte

Misschien wel de grootste fout die je kunt maken is je belastingaangifte als zzp’er helemaal zelf doen. Waarschijnlijk denk je zelf alles te weten over je boekhouding en de aangifte en misschien is dat ook wel zo. Onze experts weten echter precies waar je als zzp’er misschien nog voordeel kunt behalen, of waar je wellicht teveel belasting aan het betalen bent. Je betaalt met onze hulp nooit meer dan nodig. Wij weten precies welke aftrekposten je kunt gebruiken. Op deze manier voorkom je navorderings- en naheffingsaanslagen, rentes en boetes.

Belasting Aangiften

Te laat belastingaangifte doen

Een andere grote fout die veel zzp’ers maken is het te laat indienen van de belastingaangifte. Ieder jaar krijg je een oproep om aangifte te doen en het is belangrijk daaraan gehoor te geven. Ook de kwartaalaangiften zijn heel belangrijk en moeten op tijd ingediend worden. Een te laat ingediende aangifte kan ervoor zorgen dat je een boete opgelegd krijgt. Ook is het belangrijk dat de daadwerkelijke betaling van de belasting op tijd binnen is. Een aangifte of een betaling die ook maar een minuut te laat binnenkomt wordt bestempeld als zodanig en vergroot de kans op een boete.

Hoe doe je belastingaangifte als zzp’er?

Met onze hulp natuurlijk. De boekhouding van je bedrijf wordt waarschijnlijk dagelijks bijgewerkt en is volledig digitaal beschikbaar. Op basis van deze informatie kunnen wij alle belastingaangiften voor je verzorgen. Ook andere aangiften kunnen wij doen. Denk hierbij aan periodieke aangiften zoals omzetbelasting, inkomstenbelasting of andere persoonlijke aangiften. Met alle informatie digitaal worden de aangiften een fluitje van een cent.