Het voordeel van goed belastingadvies

Belastingadvies

Wij zeggen vaak: ‘goed advies is goud waard’. Dat is ook echt zo. Goed belastingadvies is eigenlijk onmisbaar voor iedere organisatie. Groot of klein, dat maakt niet uit. Iedere ondernemer moet belastingaangifte doen en BTW afdragen aan de Belastingdienst. Als je hier niet voor hebt gestudeerd is het altijd slim om advies in te winnen van een expert. Dit bespaart jouw organisatie een hoop geld, moeite en tijd. Wanneer je organisatie niet groot genoeg is voor het inhuren van een specialist om je belastingen te regelen ia een externe partner een goede optie.

Geld besparen met belastingadvies

Niet iedereen kent de fijne kneepjes van belastingaangifte. Natuurlijk zijn bepaalde zaken standaard geregeld en dien je als organisatie aan je verplichtingen te doen. Maar daarnaast zijn er opties om geld te besparen als je professioneel belastingadvies inwint.

Een professional weet namelijk op welke kortingen je eventueel recht hebt of waar je teveel belasting hebt afgedragen. Ook zijn ze bekend met alle mogelijke aftrekposten die op jouw organisatie van toepassing kunnen zijn. Zij kennen alle regels en zorgen ervoor dat je altijd het juiste bedrag betaalt of terugkrijgt. Dit voorkomt ook dat je onnodig geld terugkrijgt en dit later weer moet terugbetalen.

Kortom: de financiën op orde hebben is ontzettend belangrijk en kan financieel voordeel opleveren. 

Belastingadvies

Tijd besparen met goed belastingadvies

Naast het feit dat je geld kunt besparen met het inwinnen van goed belastingadvies bespaar je ook veel tijd. Wanneer je ergens weinig verstand van hebt, kost het onnodig veel tijd om alles uit te zoeken. Een professionele belastingadviseur kent alle wetten en regels die op dat moment gelden. Deze kunnen namelijk geregeld veranderen.

Dit betekent dat wanneer je het ene jaar op de hoogte bent van alle regels, dit niet hoeft te betekenen dat deze het jaar daarop hetzelfde zijn. Een belastingadviseur is altijd op de hoogte van alle actualiteiten rondom jouw situatie. Dit zorgt ervoor dat je geen fouten maakt die nadelige gevolgen kunnen hebben voor je organisatie. 

Andere voordelen

Het inwinnen van goed belastingadvies is niet alleen goed voor je tijd of je portemonnee. Een professionele adviseur heeft namelijk vaak goede connecties met de Belastingdienst waardoor eventuele vragen sneller beantwoord worden. Door een goede relatie met de Belastingdienst worden aangiftes vaak sneller verwerkt waardoor je sneller weet waar je aan toe bent. Kortom: het inwinnen van goed belastingadvies is altijd gunstig voor jouw organisatie.